Söka vård på Wonsa

behandlingsstudie

Har du varit utsatt för en singelvåldtäkt? Just nu genomför vi en behandlingsstudie som du kan söka till, läs mer här.

 

Långa köer

Vi har under en längre tid haft 2 års väntetid till behandling på kliniken. Sedan årsskiftet ändrades våra avtal och nu står köerna nästan stilla för patienter som kommer med remiss.
Vi vet att det är nästan omöjligt att få specialiserad vård efter sexuella övergrepp. Vi tycker det är fel och vi arbetar intensivt tillsammans med de stöd- och jour- och patientorganisationer som finns för att vård till vår patientgrupp ska bli en självklar rättighet.

 

Om du trots de långa väntetiderna vill ställa dig i kö för behandling, så välkomnar vi dig att mejla vantelista@wonsa.org. Vi kallar alla i turodning så fort vi kan ta in nya patienter. Vi kan inte göra individuella prioriteringar på väntelistan, utan din kötid börjar från det datum då du har skickat ditt mejl. Ibland får vi riktade medel för barn och unga. Då prioriteras de, så skriv gärna om du eller den du köar för, är under 18 år.

 

Vi på Wonsa fokuserar på att erbjuda ett alternativ till privat vård. Till dig som söker vård privat har vi gjort en lista över privat vård som vi kan rekommendera.

 

 

Wonsa_Utbildning_972x355

 

Läkarmottagningen

Läkarna på läkarmottagningen är specialister i allmänmedicin med särskild kompetens om sexuella övergrepp och om enkla och komplexa trauman. Anhöriga är också välkomna.

Till läkarmottagningen kan du komma utan remiss, kontakta oss på mottagningen@wonsa.org för att boka tid.
Besöket kostar 200 SEK, högkostnadskort gäller tyvärr inte.

Vi genomför inga gynundersökningar på mottagningen och vi har tyvärr inga akuta tider. Du som har utsatts för en våldtäkt inom de närmsta fyra veckorna får gärna boka en tid till oss, men du bör också gå till en gynekolog så snart som möjligt. Under För utsatta finns mer information om vart du kan vända dig.

 

Vårdgivare som remitterar till Wonsa


Privatägda vårdcentraler i Stockholm som har avtal med Wonsa

Aleris Vårdcentral Björkhagen, Aleris Vårdcentral Järna, Aleris Vårdcentral Järva, Aleris Vårdcentral Nykvarn, Aleris Vårdcentral Stureplan, Aleris Vårdcentral Tyresö

Boo Vårdcentral

Capio Vårdcentral Vårberg

Din vårdcentral Bagarmossen

Ekerö Vårdcentral

Familjeläkargruppen Odenplan, Fruängen Vårdcentral

Hammarby Sjöstads Husläkarmottagning, Husläkarna i Österåker, Huvudsta Vårdcentral,

Kallhälls Nya Vårdcentral, Kvartersakuten Serafen

Nynäshamns Vårdcentral

Scania Husläkarmottagning, Sköndals Husläkarmottagning, Sophiahemmets Husläkarmottagning, Stenhamra Hälsocentral, Stockholms Sjukhem, Stureby Vårdcentral, Stuvsta Vårdcentral

Telefonplans Vårdcentral

Vårdcentralen Hökarängen, Värmdö Vårdcentral, Väsby Läkargrupp

Östra Vårdcentralen Löwenströmska

 

Landstingsägda vårdcentraler i Stockholm – skriver enskilda avtal med Wonsa, per patient

Handen Vårdcentral

Råsunda Vårdcentral

Täby Vårdcentral

Älvsjö Vårdcentral