Hjälp finns!

Wonsas behandlingsstudie pågår fortfarande och inkluderar nu fler deltagare än tidigare, klicka på bilden för mer information.
Varmt välkommen att kontakta oss på studie@wonsa.org om du vill delta, eller om du har frågor och funderingar.

Wonsa_Poster-studie_A4


Vår registerstudie är publicerad

I januari 2017 publicerades en vetenskaplig artikel baserad på Wonsas första registerstudie där vi sett närmare på hela Stockholms läns befolkning och sexuella övergrepp som diagnos, och därefter tittat på samband med andra diagnoser.

Här kan du läsa om de översiktliga slutsatser som framkom i studien:

http://www.wonsa.se/sv/forskning/

Vill du läsa studien i sin helhet så finns den här: JECH, artikel Wonsa_KI Stockholm


Vi söker fler läkare!

Patienttrycket till vår specialistklinik förutsätter att öka, men vår finansiering med offentliga medel hinner inte med. Vi arbetar fortfarande gentemot Landstinget för att få en full offentlig finansiering. Tills dess täcks knappt 30% av våra kostnader av offentliga medel, resterande del av vår verksamhet överlever med hjälp av gåvor och volontärarbete.
Nu behöver vi fler allmänläkare som kan tänka sig att arbeta på vår läkarmottagning. Arbetet är fortfarande på volontärbasis, men med en unik möjlighet till att få specialistkompetens inom området sexuella övergrepp, konsekvenser och behandling. Även om du bara kan hjälpa oss någon dag i månaden så kan du verkligen göra skillnad!

Välkommen att kontakta oss på mottagningen@wonsa.org för mer info.


Lyssna på Wonsa i Almedalen

Tisdagen 5/7 kl. 9.30 medverkar vår klinikchef Gita Rajan i en panel på det första av två seminarier som Föreningen Tillsammans anordnar i Almedalen kring bemötande efter att ha utsatts för sexuella övergrepp. Det andra seminariet som Wonsa deltar i är den 7/7.
Wonsa är inbjudna som en av mycket få aktörer i hela Sverige som erbjuder specialistvård för den som utsatts för sexuella övergrepp. Missa inte det om du är på plats!

Du hittar en länk till evenemanget på Wonsas Facebooksida:

https://www.facebook.com/Wonsa-world-of-no-sexual-abuse-1628471764085702/


Vill du pröva behandling?

Wonsa söker deltagare till en pågående studie vars syfte är att testa en särskild behandlingsmetod, Lifespan Integration, för att lindra symtom efter våldtäkt eller annat sexuellt trauma.

Mer information finner du i bifogad PDF och därefter är du varmt välkommen att kontakta oss på studie@wonsa.org.

 

Wonsa_Annons-studie_A4


Wonsa har nytt telefonnummer!

Wonsa har från och med idag nytt telefonnummer. Vårt nya nummer är:

010-12 90 900

Välkommen!


Wonsa <3 Elaine Eksvärd

I veckan inledde vi ett samarbete med Elaine Eksvärd. Elaine är retorikexpert, bloggare och författare till flera böcker varav den senaste ”Medan han lever” handlar om de sexuella övergrepp hon utsattes för av sin pappa då hon var barn. Boken har fått stor medial uppmärksamhet och vi gör nu gemensam sak för att uppmana alla människor till att våga bryta tystnaden och berätta om sina erfarenheter, och till att uppmana Landstinget om att finansiera behandling för alla dessa människor som har modet att en dag berätta.
Tills dess Landstinget erkänner vår patientgrupp och avsätter offentliga medel för att finansiera Wonsas specialistklinik behöver vi ALL ekonomisk hjälp vi kan få för att fortsätta hjälpa barn och vuxna som utsatts. De behöver och har rätt till professionell, specialiserad vård och behandling!

Swisha valfritt belopp till Wonsa på 123 9004821 och hjälp oss NU.

Och du…tack på förhand, det behövs fler människor som du!

http://elaineeksvard.unitedinfluencers.se/2016/04/14/wonsa/


Wonsa söker deltagare till studie

Har du blivit utsatt för våldtäkt?
Wonsa – world of no sexual abuse och Karolinska Institutet söker deltagare till en studie där en ny psykologisk behandlingsmetod, Lifespan Integration, testas vid obehagefter våldtäkt eller liknande sexuellt trauma. Studien är granskad och godkänd av etikprövningsnämnden.
Välkomna att delta i studien är kvinnor som:
• är minst 18 år
• har upplevt våldtäkt eller liknande sexuellt trauma under  de senaste två åren
• förstår och talar svenska
Deltagande är kostnadsfritt.
Är du intresserad av att delta eller få mer information om studien så ska du kontakta Wonsa på:
08-559 239 11
Nedan finner du också en fil med all information som du kan ladda ned. Hjälp oss gärna att sprida budskapet.
Wonsa_Annons-studie_A4

Wonsa i nyheterna på SVT1

Wonsa vill bidra till fokus på att det saknas offentligt finansierad och tillgänglig vård och specialistbehandling för barn och vuxna som utsatts för sexuella övergrepp. Det är dags att våra politiker och beslutsfattare erkänner att detta är ett stort problem-som måste åtgärdas!
Ca 1 minut in i detta avsnitt ser ni en intervju med oss på Wonsa:

http://www.svtplay.se/video/6633010/svt-nyheter-stockholm/svt-nyheter-stockholm-19-02-18-30?start=auto

svt-nyheter-stockholm-19-02-18-30

Ett kortare inslag ser du här:

3000-valdtakter-mot-unga-varje-ar


Utbildning 12-13 mars 2016

Vi har fortfarande några plater kvar till utbildningen i Lifespan Integration Level 1 som Wonsa arrangerar på Stortorget i Stockholm den 12-13 mars 2016.

Utbildningen passar dig som är terapeut eller psykolog och söker ytterligare verktyg för psykologisk traumabehandling. Lifespan Integration är ett protokollbaserat verktyg som har visat goda resultat på Wonsas klinik och som vi också inleder världens första randomiserade behandlingsstudie på under våren 2016.

Anmäl dig på anmälan@wonsa.org nu!

För mer information klicka på följande dokument: inbjudan_LI_level1_mars16