Läkarmottagning

Våra läkare förstår

På Wonsas klinik träffar människor – som utsatts för sexuella övergrepp, våldtäkter och våld i nära relationer – traumaterapeuter och specialister i allmänmedicin med särskild kompetens inom området. Anhöriga är också välkomna.

Ingen remiss krävs. Alla besök kostar 200 SEK. För tidsbokning, maila till mottagningen@wonsa.org.

Adress:
Stortorget 3, 1 tr.
111 29 Stockholm

Till vår läkarmottagning är både utsatta och anhöriga till utsatta välkomna. Mottagningen bemannas av specialister i allmänmedicin med särskild kompetens kring sexuella övergrepp. Av dem kan du få hjälp med medicinska frågor, intyg och utlåtanden, eller bara prata och få råd och stöd. Det är viktigt att du berättar om de problem du har, så att du kan få rätt hjälp. När det behövs och när du vill, samarbetar våra läkare med våra terapeuter.

Om du nyligen har blivit våldtagen eller slagen rekommenderar vi att du först går till en akutmottagning där du bor. Där dokumenteras och behandlas skador. Bevis kan säkras och du får hjälp med provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar.
Om du har utsatts för sexuella övergrepp eller våld har du utsatts för ett brott. Dokumentationen är viktig för en eventuell polisanmälan, nu eller i framtiden. Du behöver inte boka tid för att komma till en akutmottagning på ett sjukhus, utan du kan komma dit när som helst under dygnet.

Om du bor i Stockholm är du är välkommen att boka en tid hos oss också. Men det är viktigt att få skadorna bedömda och dokumenterade så fort det går, innan blåmärken och andra synliga tecken på vad som har hänt försvinner.

På Wonsas klinik har alla patienter någon typ av erfarenhet av sexuella övergrepp eller våld. Där vet läkaren varför man kommer. Det brukar göra det lättare för patienten att berätta. Och lättare för läkaren att hjälpa.