Boktips! Leva Nu – Om trauma & dissociation

leva nu

Annica Lilja Ljung är legitimerad psykoterapeut och socionom. Under nästan hela sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat med traumatiserade människor. Tillsammans med frilansjournalisten Christina Lejonöga har hon skrivit Leva Nu – Om trauma & dissociation, som följer sex överlevare som naket och ärligt berättar sina unika historier. De visar att läkning är fullt möjlig även efter svåra trauman.

 

”Johannas pappa misshandlar och utnyttjar henne sexuellt. Det obegripliga händer om och om igen.
«För att skydda mig flyr jag från verkligheten. Det är som att försvinna in i ett svart hål. Olika delar i mig får bära smärtan och skräcken. Jag lever i ett inre kaos med sexton olika delpersonligheter. Var och en drar åt sitt håll.»
Trauma betyder skada eller sår.
Vad innebär det att leva med djupa psykologiska sår?
Hur fungerar traumatisering? Vad är dissociation?
Varför utvecklar en del traumatiserade flera delpersonligheter?
Hur kan svåra trauman läka?
Vad behöver överlevare för att skapa sig ett friskt liv?
I Leva Nu – om trauma & dissociation berättar sex personer naket och ärligt sina unika historier. De tar oss med rakt in i en ofta kaotisk inre värld. Boken visar att läkning är möjlig – med modigt arbete, medkänsla och rätt insatser kan de leva fullvärdiga liv i nuet.
Författarduon Annica Lilja Ljung och Christina Lejonöga skriver med sinnlighet och varmt intresse, både för ämnet trauma och för överlevarna som är bokens huvudpersoner. ”

 

Boken finns att köpa här.