Psykologisk traumamottagning

Wonsa_Utbildning_972x355

 Ett steg framåt. Inget steg tillbaka.

Det svåraste är ofta att berätta och be om hjälp när du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller våld. Men när du väl bestämt dig finns alla möjligheter för dig att må bra igen. Många som lyckas komma till ro med sina upplevelser hittar en stor inre styrka och en tydlig mening med livet. Wonsa stödjer dig att hitta dit.

På vår mottagning för psykologisk traumabehandling träffar du terapeuter och psykolger med särskild kunskap om både enkla och komplexa trauman, och alla har särskild kunskap om sexuella övergrepp.

Genom stabilisering, traumabearbetning och integrering får du hjälp att landa här och nu, utan rädsla för det som har hänt. Det blir tydligare för dig att då var då och nu är nu.

Behandlingarna ges som enkel eller dubbeltimmar. Du kan komma till oss som privatbetalande eller, om du är över 18 år, med remiss från din husläkare. Om du är osäker på om din vårdcentral har avtal med Wonsa, så maila oss gärna och fråga. Det är lätt för din vårdcentral att sluta avtal med oss. En vårdcentral som inte har avtal med oss men som har en listad patient som vill komma till oss brukar behöva 3-6 veckor på sig för att skriva avtal efter att Wonsa tagit en första kontakt med vårdcentralen.

Priser
Med remiss: Från 18 år, 100 kronor per besök, eller högkostnadskort.

Privatbetalande och barn: kontakta oss för aktuell prisinformation.

Patientstopp

Vi har idag 2 års väntetid på behandling och har därför behövt införa patientstopp.
Om du trots de långa väntetiderna vill ställa dig i kö för behandling, så välkomnar vi dig att mejla vantelista@wonsa.org. Vi kallar alla i turodning så fort vi kan ta in nya patienter. Vi kan inte göra individuella prioriteringar på väntelistan, utan din kötid börjar från det datum då du har skickat ditt mejl. Ibland får vi riktade medel för barn och unga.  Då prioriteras de, så skriv gärna om du eller den du köar för, är under 18 år.