Samarbeta med oss

Arbeta tillsammans med Wonsasamarbeta

Vill du samarbeta med oss för en värld utan sexuella övergrepp? Vårt mål är att hjälpa de som utsatts men också att öka den globala kunskapen om sexuella övergrepp och våld. Därför behöver vi engagerade läkare, gynekologer och barnmorskor som vill arbeta i vår volontärlinje och möta utsatta människor på vår läkarmottagning i Gamla Stan i Stockholm.
Vi söker även terapeuter, inspirerande föreläsare, doktorander och forskare.

Alla som jobbar med Wonsa, oavsett om du är läkare eller terapeut, går vår basutbildning ”Att möta traumatiserade patienter”.

Kontakta oss på info@wonsa.org om du är intresserad!

 

 

För vårdgivare som vill remittera till Wonsa

Vi har remisskrav för behandling på traumamottagningen inom ramen för högkostnadsskyddet.


Remisser från primärvård

Både läkare och terapeuter kan skicka remiss till Wonsa. Den första kontakten sker oftast via sms, så glöm inte att kontrollera att aktuellt telefonnummer finns med i remissen.

Innan du börjar remittera till oss behöver ett avtal tecknas mellan aktuell vårdcentral och Wonsa. Det är lätt för en vårdcentral att teckna avtal med Wonsa, och det kostar ingenting. Kontakta oss på info@wonsa.org om du vill veta mer eller teckna avtal med oss direkt.

I nuläget kan vi bara ta emot pappersremisser. Vi har remissgenomgång en gång per vecka. Remissbekräftelse och kontakt med nya patienter sker i anslutning till varje remissgenomgång.

Remisser skickas till: Wonsa, Stortorget 3, 1 tr. 111 29 Stockholm.

Det krävs ingen remiss för besök på vår läkarmottagning som kostar 200 kronor.
 
Remisser från psykiatrin
Genom avtal med vuxenpsykiatrin och BUP Sörmland, så finns det vissa möjligheter för psykiatriska mottagningar att remittera patienter till Wonsa. Mejla till mottagningen@wonsa.org för mer information om detta.