Söka vård på Wonsa

 

Kö till behandling

Vi har två olika behandlingsprogram. Det ena behandlingsprogrammet riktar sig till dig som har utsatts för ett sexuellt övergrepp vid ett eller några få tillfällen av någon som inte hör till din familj. Behandlingen här är begränsad och fokuserar på det specifika övergrepp som ska behandlas. Här har vi inte så långa köer. För mer information om köläget mejla direkt till info@wonsa.org.

Det andra behandlingsprogrammet riktar sig till dig som har utsatts för upprepade sexuella övergrepp. Här finns det ofta, men inte alltid, också andra svåra omständigheter eller traumatiska händelser. I det här programmet tar vi ett helhetsgrepp, och behandlingen tar ofta längre tid. Här är köerna idag flera år, men den rör ändå på sig. Du ställer dig i kö genom att mejla till: vantelista@wonsa.org.
Sjukvård är en mänsklig rättighet. Tillgång till  specialiserad vård inom rimlig tid, också för dig som har utsatts för upprepade sexuella övergrepp borde vara en självklarhet. Vi arbetar intensivt tillsammans med de stöd- och jour- och patientorganisationer som finns för att det ska bli så.

WONSA är en specialistklinik med flera personalkategorier som arbetar tillsammans. Till dig som söker en privat terapeut så har vi gjort en lista över enskilda privata terapeuter som vi kan rekommendera.

 

 

Wonsa_Utbildning_972x355

 

Läkarmottagningen

Läkarna på läkarmottagningen är specialister i allmänmedicin med särskild kompetens om sexuella övergrepp och om enkla och komplexa trauman. Anhöriga är också välkomna.

Till läkarmottagningen kan du komma utan remiss, kontakta oss på mottagningen@wonsa.org för att boka tid.
Besöket kostar 200 SEK, högkostnadskort gäller tyvärr inte.

Vi genomför inga gynundersökningar på mottagningen och vi har tyvärr inga akuta tider. Du som har utsatts för en våldtäkt inom de närmsta fyra veckorna får gärna boka en tid till oss, men du bör också gå till en gynekolog så snart som möjligt. Under För utsatta finns mer information om vart du kan vända dig.

 

Vårdgivare som remitterar till Wonsa


För aktuell lista mejla till info@wonsa.org