Söka vård på Wonsa

behandlingsstudie

Har du varit utsatt för en singelvåldtäkt? Just nu genomför vi en behandlingsstudie som du kan söka till, läs mer här.

 
 

Patientstopp

Vi har just nu 2 års väntetid till behandling på kliniken och har därför behövt införa patientstopp, vi kan alltså inte ta in några nya patienter för traumabehandling just nu.
Vi vet att det är nästan omöjligt att få specialiserad vård efter sexuella övergrepp, och vi tycker att det är fel. Vi uppmanar därför alla som behöver vård att fylla i ett formulär vi skapat för att kunna påvisa det stora behovet.

Fyll i formuläret
 

Om du trots de långa väntetiderna vill ställa dig i kö för behandling, så välkomnar vi dig att mejla vantelista@wonsa.org. Vi kallar alla i turodning så fort vi kan ta in nya patienter. Vi kan inte göra individuella prioriteringar på väntelistan, utan din kötid börjar från det datum då du har skickat ditt mejl. Ibland får vi riktade medel för barn och unga. Då prioriteras de, så skriv gärna om du eller den du köar för, är under 18 år.

Läkarmottagningen är fortfarande öppen, men enda sättet att få traumabehandling just nu är genom behandlingsstudien och det gäller tyvärr bara dig som varit utsatt för en singelvåldtäkt.
 
 
Wonsa_Utbildning_972x355
 
 

Läkarmottagningen

Läkarna på läkarmottagningen är specialister i allmänmedicin med särskild kompetens om enkla och komplexa trauman och sexuella övergrepp. Anhöriga är också välkomna.

Till läkarmottagningen kan du komma utan remiss, kontakta oss på mottagningen@wonsa.org för att boka tid.
Besöket kostar 200 SEK, högkostnadskort gäller tyvärr inte.

Vi genomför inga gynundersökningar på mottagningen och vi har tyvärr inga akuta tider. Du som har utsatts för en våldtäkt inom de närmsta fyra veckorna får gärna boka en tid till oss, men du bör också gå till en gynekolog så snart som möjligt. Under För utsatta finns mer information om vart du kan vända dig.