Nyhetsbrev vecka 51

I januari öppnar vi upp för en NorA-mottagning i Göteborg, för NorA+ och NorA-patienter!

 

Nu är året snart slut och vi vill börja årets sista nyhetsbrev med att tacka alla er som stöttar oss genom att dela våra inlägg, skänka gåvor eller bara sprida ordet - ni är viktiga för oss.

 Vi börjar som vanligt med en glad nyhet:

I januari öppnar vi upp för en NorAmottagning i Göteborg!

Hittills är väntetiderna korta, och du som bor i Gbg med omnejd och varit utsatt för ett eller några enstaka övergrepp av personer som inte hör till den närmsta familjen är välkommen att skicka in en egenanmälan så kommer vi att kontakta dig!

Detsamma gäller NorAprogrammet i Stockholm, just nu är köerna korta!

Trots att köerna till behandlingsprogrammen Leva I och Leva II är betydligt längre vill vi ändå uppmuntra er som saknar denna vård att ställa er i kö, då det tydligt visar hur behovet ser ut och är något som vi kan informera politikerna om.

 

WONSA har fortsatt medverkat i en hel del olika opinionsbildande sammanhang även under vintern, vilket vi är väldigt glada över! Nedan följer ett urval:  

WONSA under vintern  

 Övrigt 

  • Vi har delat upp vårt snabbspår/fokuserade behandlingsprogram NorA i NorA och NorA+Här kan du läsa mer om skillnaden på de två behandlingsprogrammen.
  • Två motioner för ett Nationellt Centrum för vård för sexualbrottsutsatta ligger nu i riksdagen, och vi måste nu verkligen bevaka dessa och trycka på så att det händer något! Här kan ni läsa motionerna: 
  1. https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/nationellt-center-for-vard-for-sexualbrottsutsatta_H9024095
  2. https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/nationella-riktlinjer-gallande-sexualbrottsutsatta_H9023482

Vill du vara med och se till att det Nationella Centret blir en verklighet? Vi behöver engagerade personer som vill vara med oss och skapa förändring! Kontakta kansliet för mer information, på info@wonsa.org.

 

WONSA SÖKER NYA LOKALER I STOCKHOLM!

Vi söker lokaler till ett kraftigt rabatterat pris eller pro bono, och/eller större bidrag till hyra - för att kunna hjälpa fler köande.

WONSA har nu ca 1500 personer i vår kö (som stadigt ökar), men behovet av vår specialistkunskap och kompetens erkänns ändå inte tillräckligt för att vi ska kunna minska kötiderna och hjälpa fler. Detta trots att det är människors liv som står på spel.

I dagsläget hyr vi in oss i rum på en terapimottagning, men vi behöver mer plats.

 

För att kunna ta in fler köande i behandling behöver vi tex anställa fler terapeuter. Därför behöver vi lokaler med flera behandlingsrum, exempelvis ett helt våningsplan eller ett hus.

Vi söker lokaler med:

  • Minst 10-15 behandlingsrum
  • Ett rum för vår administrativa personal/vårt kansli
  • Ett större rum för gruppterapi/yoga/möten/konferenser
  • Kök/pentry & toaletter
  • Eventuellt en entré/reception

Eftersom vi inte är finansierade söker vi lokaler till ett kraftigt rabatterat pris eller pro bono tills vår ekonomi är mer stabil. Kanske vet du någon som har ett hus eller lokaler som inte används? Eller någon som vill donera större summor för att hjälpa oss att betala hyra så att vi kan hjälpa fler köande med sina trauman. Allt är av intresse!

Hoppfulla hälsningar från hela Team WONSA

🙏 Hjälp oss gärna genom att sprida detta 🙏

 

 Vi vill önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Nästa år tar vi nya tag! 

/Team WONSA