Forskning

Kunskap och utveckling är nödvändig för att minska förekomsten av och lidandet efter sexuella övergrepp. Därför prioriterar vi forskning. Att det dessutom är väldigt roligt gör det ännu bättre! Vår forskning leds av vår klinikchef Gita Rajan, som har sin affiliering på Karolinska Institutet.

Vårt mål är att minska förekomsten av sexuella övergrepp och minska lidandet efter sexuella övergrepp. För att det ska bli verklighet så behöver kunskapen om epidemiologi och om effektiva behandlingsmetoder öka. WONSA bedriver därför forskning tillsammans med olika universitet och högskolor. WONSA har ingen egen formell forskningsgrupp, men nedanstående personer har varit medförfattare i flera av våra artiklar 🙏🙏🙏.

 

Axel C Carlsson
Docent i epidemiologi, apotekare, KI, NVS, Sektionen för allmänmedicin och primärvård.
Om Axel på KI.

Caroline Wachtler
Med. Dr, specialist i allmänmedicin, biträdande lektor på Sektionen för allmänmedicin och primärvård, NVS, KI.
Om Caroline på Researchgate.

Per Wändell
Senior professor i allmänmedicin, specialist i allmänmedicin, KI, NVS, Sektionen för allmänmedicin och primärvård.
Om Per på KI.

Carl Göran Svedin
Professor emeritus, Ersta Bräcke Sköndal Högskola.
Om Carl på Researchgate.

Björn Philips
Docent i klinisk psykologi, Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Leg. psykolog och leg. psykoterapeut, psykoterapiforskare med erfarenhet av randomiserade kontrollerade prövningar.
Om Björn på SU.

Lars Wahlström
Med dr, Karolinska Institutet, CPF, överläkare psykiatri Stockholms läns sjukvårdsområde, VO Psykiatri.
Om Lars på KI.

Gita Rajan
Doktorand, specialist i allmänmedicin, Karolinska Institutet, NVS, Sektionen för allmänmedicin och primärvård, verksamhetschef Wonsa.

Om Gita på KI.

 

Är du intresserad av att samarbeta med oss? Skicka CV och personligt brev till info@wonsa.org. Skriv "intresseanmälan forskning" i ämnesraden.