Nytt perspektiv på PTSD kan ge kortare och skonsammare behandling.

Se klippet från Malou efter tio där två studiedeltagare berättar om hur de upplevde behandlingen, och WONSAs klinikchef beskriver teorin bakom behandlingsmetoden. 

"Resultaten tyder på att man kan förkorta behandlingstiden för PTSD efter våldtäkt påtagligt med det nya perspektiv och arbetssätt som används i studien" säger Gita Rajan och fortsätter:

"Det är en liten studie, men resultaten är helt i linje med den erfarenhet som vi har på mottagningen. Fler studier behövs, men det är viktigt att dessa kan göras parallellt med att behandlingen görs tillgänglig i kontrollerade former. Vi har därför öppnat en separat mottagning särskilt anpassad för kontrollerad användning av metoden parallellt med att större studier genomförs."

 

I klippet nedanför berättar två studiedeltagare om hur de upplevde behandlingen, och WONSAs klinikchef beskriver teorin bakom behandlingsmetoden. 

Här hittar du artikeln som pdf

 

Studien är gjord i samarbete med Karolinska Institutet och den är publicerad i Journal of Interpersonal Violence. Studien undersöker effekten av Lifespan Integrations PTSD-protokoll vid behandling av PTSD efter våldtäkt. 

Resultaten är lovande: 70% av deltagarna blev av med sin PTSD-diagnos efter en behandling på två timmar. Fler och större studier behöver genomföras, men resultaten stämmer överens med den erfarenhet vi har på WONSA, och vår förhoppning är att fler ska få möjlighet att ta del av denna effektiva och skonsamma behandling. 

 

Här kan du göra en egenanmälan till NorAmottagningen, som nu utvecklas utifrån den studerade metoden. 

Här kan du läsa citat från deltagare i studien.

Här hittar du Study protocol

Här hittar du som vill lära dig att arbeta med metoden Lifespan Integration mer information.