Snabb behandling för unga

Citaten är från uppföljningen ca sex månader efter behandlingen. De poäng som anges kommer från skattningsinstrumentet Impact of Event Scale (IES). PTSD anses föreligga när man skattar minst 34 poäng på IES.

 

"Det är såååå mycket bättre, är extremt tacksam för behandlingen, tänker på det som hänt på ett helt annat sätt, tänker nästan aldrig på det. Har rekommenderar detta till flertal kompisar!"
Kvinna 20 år vid behandlingstillfället, våldtäkt i 18 års ålder. Från 43 till 20 poäng på en behandling. 

 

"Jag mår bra tack!" Kvinna 22 år vid behandlingstillfället, våldtagen i 19 års ålder. Från 78 till 8 poäng på en behandling.

 

"Jag mår ganska bra, kände mig lite förvirrad efter behandlings gången men känner mig psykiskt bra nu." Kvinna 21 år vid behandlingstillfället, våldtagen i 17 års ålder. Från 55 poäng 22 poäng på en behandling. 

 

"Jag har faktist inte haft en enda flashback sedan jag gick från behandlingen, och när jag tänker tillbaka på situationen känns det inte alls som tidigare, både kroppsligt och i huvudet. Kan inte riktigt beskriva, men det har varit skönt. Det känns otroligt sjukt om det var "allt" som krävdes för att få en lite lättare vardag. Hoppas att det fortsätter kännas såhär!" Kvinna, 22 år vid behandlingstillfället, våldtagen i 18 års ålder. Från 65 till 10 poäng på en behandling. 

 

Här är en länk till manualen som användes i studien. Metoden kallas för MLI, och det står för modifierad Lifespan Integration.  

Här hittar du information om utbildningar i Lifespan Integration. 

 

Studien genomfördes i samarbete med Karolinska Institutet och det var en pilotstudie med 36 deltagare. Större studier behövs och planeras.